In een ziekenhuis zijn de eerste gewonden uit de school binnengebracht EPA

Zes terroristen zijn over de muur van een militaire school in de Pakistaanse stad Peshawar geklommen, zegt NOS-correspondent Joeri Boom. Een paar van hen droegen bomvesten. 

Hun doel was zo veel mogelijk slachtoffers te maken en met name kinderen te doden. Dit heeft een woordvoerder van de Taliban laten weten. De school werd al snel omsingeld door Pakistaanse militairen.

De Taliban noemen de school een legitiem militair doel omdat die wordt beheerd en betaald door het leger. Op de school zitten veel kinderen van militairen. 

De helft van de plekken op de school is gereserveerd voor kinderen uit gewone Pakistaanse gezinnen. Het zijn dus niet alleen maar kinderen van militairen. 

Offensief

Op het moment van de aanval waren zo'n 500 kinderen binnen. Veel van hen worden in de school vastgehouden. Een meisje dat met een deel van haar klas wist te ontsnappen, zegt dat er veel lichamen van kinderen in de gangen liggen.

De terreuraanval is een vergelding van de Taliban voor een groot offensief van het Pakistaanse leger in Noord-Waziristan, een stammengebied aan de grens met Afghanistan. De Pakistaanse Taliban heeft vooral in dit gebied bases.

Taliban: aanslag vergelding van dood Taliban-leden

Peshawar is een vesting met zwaarbewapende politie en militairen op straat

Correspondent Joeri Boom

Joeri Boom, die zelf ook in Peshawar is geweest, noemt het onvoorstelbaar dat de Taliban erin slaagt om weer een aanslag te plegen in de stad. Peshawar is een vesting met veel zwaarbewapende politie en militairen op straat. 

Het is bovendien voor het eerst dat de Taliban op een dergelijke manier een school aanvalt met als doel om kinderen te doden.

STER reclame