Rana Reider gaat fulltime aan de slag op Papendal
NOS Sport

Roskam blij met coach van wereldformaat

Rana Reider moet de Nederlandse atletiek, die toch al hoogtijdagen beleeft, nog meer succes opleveren. Met de Amerikaanse coach, die al diverse atleten naar een olympische titel leidde, heeft de Atletiekunie een trainer van wereldformaat toegevoegd aan de technische staf.

Tiffany Porter, Dwain Chambers en Christian Taylor. Het is slechts een greep uit de stal van Reider, die zich de afgelopen jaren ontpopte tot een succescoach. Binnenkort gaat hij op Papendal ook met de Nederlandse atleten aan de slag.

Lange termijn

"Het is fulltime en voor de lange termijn, in principe tot en met de Spelen van 2016”, zegt Ad Roskam, technisch directeur van de Atletiekunie. "Bart Bennema (de coach van Dafne Schippers, red.) heeft een stage gedaan in Amerika, waar hij heeft samengewerkt met Reider. Daarna is er van de zomer contact geweest en toen bleek dat hij wel in was voor een switch."

Reider werkte tot voor kort voor de Britse atletiekbond. "Hij had het in Engeland niet meer zo super naar zijn zin. Voor een congres is hij een keer in Papendal geweest en dat sprak hem dusdanig aan dat hij zei dat het hem een mooie plaats lijkt om te werken. En dat heeft in het maken van afspraken erg geholpen."

Gunstig

Alvorens daadwerkelijk met Reider in de zee te gaan, won Roskam nog advies in bij Charles van Commenée, lid van het High Performance Team van NOC*NSF en in het verleden ook werkzaam in de Britse atletiekwereld. Roskam: "Toen het concreter werd, heb ik uiteraard even bij Charles geïnformeerd of het geen koekenbakker was. Charles reageerde erg enthousiast en gelukkig was ook het NOC*NSF bereid om financieel bij te springen."

Voor een congres is hij een keer op Papendal geweest en dat sprak hem aan.

Ad Roskam, technisch directeur Atletiekunie

Volgens Roskam zal de komst van Reider een positieve uitwerking hebben op meerdere vlakken. "Er is een aantal buitenlandse topatleten dat mee komt, dus dat is gunstig voor onze eigen atleten die op Papendal trainen. Al moeten we niet vergeten dat we zelf al een aantal mondiale klasbakken in huis hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl