NOS Voetbal

Van Oostveen: het was een unieke bijeenkomst

'Hollandse School, maar dan met winnaarscomponent'

KNVB-directeur Bert van Oostveen was een tevreden man na het veelbesproken congres in Utrecht over de toekomst van het Nederlandse voetbal. "Dit was een unieke bijeenkomst. Ik kan me niet herinneren dat we in de 125-jarige geschiedenis van de KNVB ooit zo’n grote groep kenners, specialisten, trainers en oud-voetballers bij elkaar hebben gehad."

"We doen het zo slecht nog niet, maar je wilt jezelf altijd verbeteren. We willen niet alleen met Oranje, maar ook met het clubvoetbal presteren. Dan wil je te weten komen wat de beste route is om die doelstelling te bereiken", sprak Van Oostveen.

De KNVB-directeur sprak van een "buitengewoon leerzame" bijeenkomst. "We hebben er toch tien, vijftien punten uit kunnen halen die voor ons weer leidend kunnen zijn in de toekomst. En die geven weer energie om ermee aan de slag te gaan."

Winnaarscomponent

Voor Van Oostveen springen er twee punten uit. "Ten eerste de mentaliteit, of het mogelijke mentaliteitsverschil tussen Nederlandse en buitenlandse spelers. Daarnaast zegt de hele grote meerderheid: we moeten voetballen volgens de Hollandse School. Maar wel met als uiteindelijk doel om te winnen. Die winnaarscomponent wil men heel nadrukkelijk toegevoegd zien."

De KNVB gaat de bevindingen van het congres nu verder uitwerken met specialisten. "We hebben veel mensen aan elkaar verbonden op dit congres. Nu moeten we gaan kijken hoe we sommige dingen in een kleinere setting het beste kunnen gaan uitwerken", zei Van Oostveen.

Prominenten bespreken de toekomst van het Nederlandse voetbal

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl