De olympische vlam passeert het Colosseum in Rome
NOS Sport

Rome eerste kandidaat voor Spelen 2024

Rome wil de Olympische Spelen van 2024 organiseren. Dat heeft de Italiaanse premier Matteo Renzi op een persconferentie op het hoofdkantoor van het Italiaanse olympisch comité (CONI) gezegd. Rome is de eerste officiële kandidaat.

"De Italiaanse regering en het olympisch comité zijn klaar voor dit project", aldus Renzi. Italië had eigenlijk de Spelen van 2020 op het oog, maar dat ging niet door omdat de toenmalige premier Mario Monti dat financieel niet wilde ondersteunen.

Rome had in 1960 al eens de Olympische Spelen in huis. In 2004 moest de Italiaanse hoofdstad het in de laatste stemronde afleggen tegen Athene. De Winterspelen waren twee keer te gast in Italië: in 1956 in Cortina d'Ampezzo en in 2006 in Turijn.

Andere kandidaten

Ook Duitsland wil de Spelen van 2024 (of die van 2028). Berlijn en Hamburg zijn de steden die in de race zijn. De verwachting is dat een Amerikaanse metropool als Los Angeles, San Francisco, Washington of Boston zich nog kandidaat zal stellen, net als Istanbul, Doha, Parijs, Kiev, Boedapest en een stad uit Zuid-Afrika.

Pas in 2017 wordt besloten aan welke stad de Spelen van 2024 worden toegewezen.

De Italiaanse premier Matteo Renzi maakt bekend dat Rome zich kandidaat stelt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl