De wijze waarop de media misstanden in de PVV onderzoeken 'begint nu op een ordinaire heksenjacht te lijken'. Dat staat in een sms van PVV-leider Geert Wilders aan de media.

Wilders stelt dat hij zaken waarbij PVV'ers in de fout zijn gegaan zal blijven aanpakken, maar hij wil niet meer op ieder incident reageren. De sms van Wilders is een reactie op nieuwe ophef rond de Kamerleden Lucassen in de Volkskrant vandaag en Brinkman gisteren.

De PVV-leider wil dat de rust in de fractie terugkeert en zegt dat hij niet iedere keer wil reageren op wat hij noemt het gewroet van de media.

Letterlijk

De letterlijke sms-reactie van Wilders:

"Ik ben het inmiddels spuugzat. Het gewroet van de media in het verleden van de PVV'ers begint nu op een ordinaire heksenjacht te lijken. Ik werk daar niet meer aan mee. Ik zal natuurlijk zaken aanpakken waar PVV'ers fouten hebben gemaakt, maar de hyperige media kunnen voorlopig even de diepvries in."

Geen probleem

Premier Rutte wilde niets zeggen over de kwestie. Minister Verhagen van Economische Zaken zei het gevoel van Wilders niet te delen.

"Ik heb geen probleem met het feit dat u bekijkt wat politici op hun kerfstok hebben. U hebt het recht om te onderzoeken en te publiceren", zei Verhagen tegen de pers.

STER reclame