Inter-speler Federico Bonazzoli in duel met Namig Yusifov van FC Qarabag
NOS Voetbal

Dnjepropetrovsk lachende derde in EL

De grootste verrassing in de laatste poule-wedstrijden van de Europa League heeft plaatsgevonden in groep F. Bij het ingaan van de zesde en laatste speelronde was Internazionale als zekere nummer één al geplaatst voor de zestiende finales. De overige drie ploegen kwamen in aanmerking voor de tweede plek, eveneens goed voor een plaats in de knock-out-fase.

FC Qarabag uit Azerbeidzjan, dat in de voorronde FC Twente elimineerde, had vooraf betere papieren dan het Franse Saint-Etienne en Dnjepropetrovsk uit Oekraïne. Bij winst op Inter was de tweede plaats een feit. De ploeg van voormalig FC Utrecht-speler Leroy George dacht in de extra tijd de bevrijdende 1-0 te scoren, maar die treffer werd wegens buitenspel geannuleerd.

Daardoor hield Saint-Etienne, waar spits Ricky van Wolfswinkel op de reservebank zat, een kans om door te stoten. Het was echter Dnjepropetrovsk dat profiteerde. Fedetskyj maakte na 66 minuten de enige treffer in het onderlinge duel, waardoor de equipe uit Oekraïne van plek vier oprukte naar de tweede en dus maandag meeloot voor de zestiende finales.

Vreemd verloop

Het treffen in groep C tussen de al geplaatste clubs Tottenham Hotspur en Besiktas in Istanbul kende een vreemd verloop. Tot tweemaal toe viel in de nog geen jaar oude Vodafone Arena het licht uit. Tosun bracht de Turken na een uur op voorsprong.

Met nog drie minuten in de extra tijd op de klok lieten de lampen het andermaal afweten. Na de hervatting werd niet meer gescoord, waardoor Besiktas over de Spurs heen wipte en als groepswinnaar eindigde.

  • AFP
    Duisternis in het stadion van Besiktas tijdens het thuisduel met Tottenham Hotspur.
  • EPA
    Het publiek zorgt tijdelijk voor het licht in het stadion van Besiktas.
  • EPA
    Het publiek zorgt tijdelijk voor het licht in het stadion van Besiktas.
  • EPA
    De spelers tussen het lichtjes van het publiek in het stadion van Besiktas.

Het Celtic van Virgil van Dijk had zich in groep D samen met Red Bull Salzburg al gekwalificeerd voor de volgende ronde. Het uitduel met Dinamo Zagreb was derhalve een niemendalletje. Van Dijk, die als aanvoerder bij de Schotten fungeerde, zag zijn ploeg met 4-3 onderuit gaan.

Brouwer en Vormer door

Roel Brouwers maakte weer deel uit van de basisploeg van Borussia Möchengladbach, dat in groep A in eigen stadion tegen FC Zürich aantrad. De Duitsers wonnen met 3-0 en zijn daarmee poulewinnaar. Het Spaanse Villarreal, dat bij Apollo Nicosia met 2-0 zegevierde, bekert ook verder.

Met oud-Feyenoorder Ruud Vormer in de basis triomfeerde Club Brugge in eigen huis met 2-1 over HJK Helsinki. De Belgische koploper werd daardoor winnaar in groep B en gaat samen met het Italiaanse Torino naar de volgende ronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl