Philips is in de rode cijfers gedoken
NOS Nieuws

Philips sluit lichtfabriek

Philips Lighting sluit de lichtfabriek in Emmen. De sluiting treft 140 vaste medewerkers en 100 uitzendkrachten. De fabriek sluit omdat Philips de loonkosten te hoog vindt.

Philips wil de productie verplaatsen naar een ander land. "In de fabriek in Emmen wordt straatverlichting gemaakt en dat kunnen we elders goedkoper maken", zegt een woordvoerder.

Bonden noemen de sluiting onbegrijpelijk. "Philips laat hiermee zien uitsluitend belang te hechten aan de aandeelhouderswaarde. Zodra ze elders in lagelonenlanden het voor een paar centen goedkoper kunnen, doen ze dat", zegt Johan Weijenberg, bestuurder van FNV Metaal. "Het is een grote klap voor de werkgelegenheid in de regio."

Turnhout

Ook in Turnhout verdwijnen banen bij Philips Lighting. In de loop van volgend jaar zullen daar ongeveer 100 arbeidsplaatsen verdwijnen. In totaal werken er in de Belgische plaats 1150 mensen.

De afslanking is nodig omdat er minder geproduceerd wordt, zegt Philips: "In de fabriek worden traditionele lampen gemaakt. Maar door de groeiende vraag naar led-lampen daalt de vraag naar traditionele lampen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl