CAS komt zeiler De Ridder deels tegemoet

Dirk de Ridder zeilen.nl

Zeezeiler Dirk de Ridder heeft deels gehoor gekregen bij het CAS, waar hij in beroep was gegaan tegen zijn driejarige schorsing door de internationale zeilfederatie ISAF. Het sporttribunaal CAS acht hem schuldig, maar bracht zijn straf wel terug tot achttien maanden.

De Ridder werd in september vorig jaar door de internationale jury van de America's Cup uitgesloten van deelname met finalist Oracle Team USA. Hij zou in de voorronde opdracht hebben gegeven om extra gewicht toe te voegen aan de boot voor meer stabiliteit. Dat is volgens de interne regels niet toegestaan.

Meneer De Ridder heeft inderdaad opdracht gegeven om de boot te verzwaren, maar een schorsing van drie jaar was buitenproportioneel.

Sporttribunaal het CAS

De Ridder was in beroep gegaan omdat hij onschuldig meent te zijn, het bewijs tegen hem te mager vond en zijn schorsing van drie jaar te hoog. Op dat laatste punt heeft hij dus gelijk gekregen.

"Meneer De Ridder heeft inderdaad opdracht gegeven om de boot te verzwaren", stelt het CAS in een verklaring. "Maar een schorsing van drie jaar was buitenproportioneel gezien eerdere straffen in soortgelijke zaken."

Ik had gehoopt om vrijgesproken te worden van enige betrokkenheid in deze zaak.

Dirk de Ridder

De Ridder mag nu op 1 maart 2015 weer meedoen aan zeilwedstrijden onder de vlag van ISAF. Daar is hij blij mee, niet met de uitspraak van het CAS.

"Ik had gehoopt om vrijgesproken te worden van enige betrokkenheid in deze zaak. Ik ga nu bekijken welke stappen ik nog kan nemen", aldus De Ridder, die duidelijk nog niet klaar is met de zaak.

STER Reclame