ANP XTRA
NOS Nieuws

Negeren rood kruis harder aangepakt

Automobilisten die op de snelweg een rood kruis negeren, worden harder aangepakt. Wie gesnapt wordt, komt er na 1 januari niet meer vanaf met een bekeuring. Overtreders moeten naar de strafrechter, waar de straffen veel hoger zijn.

Minister Schultz van Haegen komt daarmee tegemoet aan een wens van de Tweede Kamer. Die wil de veiligheid van wegwerkers vergroten.

Borden

Schultz is het daarmee eens. Op plekken waar regelmatig rode kruisen worden genegeerd komen borden om de weggebruikers te waarschuwen. Ook op het overtreden van de maximumsnelheid bij wegwerkzaamheden zal strenger worden gecontroleerd.

Een paar minuten sneller thuis kan nooit een reden zijn om een rood kruis te negeren

Minister Schultz van Haegen

Volgens de minister moeten automobilisten meer zelfdiscipline opbrengen. En voor degenen die dat niet kunnen komt er strengere handhaving. "Een paar minuten eerder thuis kan nooit een reden zijn om een rood kruis te negeren."

In de regio Rotterdam krijgen weginspecteurs van Rijkswaterstaat bij wijze van experiment de bevoegdheid om automobilisten aan te houden die rode kruisen negeren of de vluchtstrook misbruiken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl