NOS Nieuws

Politie ontdekt wapendepot bij inval na verkeerscontrole

  • ANP
    Er werden kalasjnikovs, een semi-automatisch geweer, handvuurwapens, handgranaten en patronen gevonden
  • ANP
    De politie vond 36 handgranaten

De politie heeft gisteren bij een inval in Loosdrecht een grote partij wapens in beslag genomen. Er zijn zeventien kalasjnikovs, een semi-automatisch geweer, zeven handvuurwapens, een emmer met 36 handgranaten en tienduizenden patronen gevonden.

Ook werd er 5 kilo cocaïne gevonden. Er zijn zeven mensen aangehouden.

Dit spul heb je niet om een keer een overval op een tankstation te plegen.

Hoofdcommissaris Aalbersberg van de Amsterdamse politie

De politie onderzoekt of de wapenvondst iets te maken heeft met de golf van liquidaties in de Amsterdamse onderwereld de afgelopen tijd. "Dit spul heb je niet om een keer een overval op een tankstation te plegen", zegt hoofdcommissaris Aalbersberg van de Amsterdamse politie in De Telegraaf. Hij vindt "het nog te vroeg" om te zeggen dat de politie nu een van de wapenkamers van de Mocro-maffia te pakken heeft.

Weggegooid

NOS-justitieverslaggever Robert Bas voegt eraan toe dat bij liquidaties in de afgelopen jaren vaak kalasjnikovs zijn gebruikt. De daders gooien de wapens na gebruik meestal direct weg.

Zo vond de politie na de aanslagen in de Staatsliedenbuurt in 2012 kalasjnikovs in een vaart vlak bij de wijk terug.

Buiten de stad

Volgens Aalbersberg laat de vangst in Loosdrecht zien dat de politie er alles aan doet om zwaar wapentuig de stad uit te krijgen. "Verder onderzoek moet uitwijzen in hoeverre dit materiaal te koppelen is aan personen die bij aanslagen zijn betrokken."

Agenten kwamen het arsenaal dinsdag op het spoor nadat ze een auto hadden aangehouden in Amsterdam Zuidoost. In de auto werden cocaïne en enkele handvuurwapens gevonden. Vervolgonderzoek leidde naar de wapenopslag in Loosdrecht.

De politie werd tijdens de zoektocht ondersteund door militairen die gespecialiseerd zijn in het zoeken onder moeilijke omstandigheden. Ze maakten gebruik van een grondradar, waarmee ze tot enkele meters in de bodem kunnen kijken en kunnen zoeken naar verborgen ruimtes achter muren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl