Oud-minister Timmermans en premier Rutte in de Tweede Kamer
NOS Nieuws

'Politicus van het Jaar' prooi voor bewindspersoon

Staatssecretaris Van Rijn, premier Rutte en oud-minister Timmermans zijn door de parlementaire pers genomineerd voor de titel ‘Politicus van het Jaar 2014’. Morgen wordt in de avonduitzending van het NOS Radio 1 Journaal bekendgemaakt welke van de drie politici, volgens de Haagse journalisten, afgelopen jaar het beste was.

Staatssecretaris van Volksgezondheid Van Rijn wordt geroemd om zijn hervormingen in de zorg. “Hij voert met geduld, gevoel en verstand van zaken de moeilijkste taak van het kabinet uit: de decentralisatie van de zorg.”

Premier Rutte handelde volgens de parlementaire pers “uiterst koelbloedig” in de nasleep van de MH17-crash. “Hij groeide in zijn rol van minister-president.”

Ook oud-minister van Buitenlandse Zaken Timmermans wordt gecomplimenteerd met zijn optreden na de MH17-ramp. Daarnaast combineerde hij “op aanstekelijke manier verstand en hartstocht in zijn optreden als minister van Buitenlandse Zaken”.

Derde keer in vijf jaar

Mocht de premier de verkiezing winnen dan mag Rutte zich voor de derde keer in vijf jaar Politicus van het Jaar noemen. Voor Van Rijn en Timmermans zou het de eerste keer zijn dat ze de titel krijgen.

Voor het tweede jaar op rij organiseert de Parlementaire Persvereniging deze verkiezing. Daarvoor werd de verkiezing georganiseerd door de NOS. Vorig jaar won minister Dijsselbloem de titel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl