NOS NieuwsAangepast

PVV'er Brinkman ontweek controle politie

PVV-Kamerlid Hero Brinkman heeft in 2001 in Purmerend geprobeerd een controle van de politie te ontwijken, dat meldt Nieuwsuur vanavond. Hij reed in zijn auto met gedoofde lichten met hoge snelheid weg van de politieauto

Later werd Brinkman, die destijds bij de politie werkte, thuis gearresteerd op verdenking van rijden onder invloed. Uiteindelijk heeft hij een schikking getroffen van tweehonderd euro.

'Niets te verbergen'

Een verslaggever van Nieuwsuur confronteerde Brinkman met het proces verbaal van de zaak. Hij geeft toe dat hij "niet netjes" heeft gehandeld. Hij verklaart dat hij relatieproblemen had en met zijn hoofd ergens anders zat.

Brinkman was de enige van alle 150 Kamerleden die weigerde mee te werken aan een enquête van RTL, waarin werd gevraagd of ze ooit zijn veroordeeld. Hij zei dat hij daarvoor principiële redenen had. Later zei hij dat hij niets te verbergen had.

Valsheid in geschrifte

Er zijn de laatste weken meer onthullingen geweest over PVV'ers die iets op hun kerfstok. Vandaag nog heeft PVV-leiders Geert Wilders het Kamerlid Jhim van Bemmel bestraft.

Van Bemmel mag tot na het kerstreces nergens het woord meer over voeren en moet zijn portefeuille rijksuitgaven inleveren, omdat hij heeft verzwegen dat hij is veroordeeld voor valsheid in geschrifte.

Ook van de zaak van Hero Brinkman was Wilders niet op de hoogte. De PVV-leider heeft hier nog niet op gereageerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl