1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
EPA
NOS Sport

Snelder: we zijn blijven knokken

"Heerlijk om van Duitsland te winnen", sprak Danick Snelder na de prachtige 29-26 zege op het EK handbal. De overwinning smaakte extra zoet omdat de Oranje-aanvoerster in de Duitse competitie uitkomt voor landskampioen Thüringer HC. "Er speelden vier meiden van mijn club mee. Dat was wel raar. Je wilt jezelf extra laten zien natuurlijk."

Na een sterk begin kwam Nederland in de eerste poulewedstrijd toch al snel met 6-2 achter. "We hadden een iets zwakkere fase, vooral in de dekking. We zijn toen omgeschakeld naar een andere dekking en dat liep veel beter. Bij rust stonden we één doelpunt voor."

"We merkten dat we kansen hadden. Maar we wisten dat zij beter konden dan zij op dat moment lieten zien en dat zij nog andere tactische mogelijkheden hadden. Het was gewoon superspannend. We zijn blijven knokken en dat heeft ons tot dit resultaat gebracht."

Onwijze stap gemaakt

Nederland is naar het EK afgereisd met een jonge ploeg van gemiddeld 23 jaar. "We hebben allemaal een onwijze stap gemaakt", aldus de 24-jarige Snelder. "Een jaar geleden kwamen we overal nog net een stapje tekort. We pakken het nu veel sneller op. Dat heeft met ervaring te maken, denk ik. En dat is alleen maar goed, met de blik op Rio."

"Het liep geweldig", zei ook Estavana Polman. Ze had met zeven treffers een flink aandeel in de Oranje-productie. "We speelden een goede wedstrijd. Maar we kunnen nog beter. We mogen nu even genieten van deze overwinning, maar daarna moeten we het vergeten en ons richten op de volgende tegenstander."

Woensdag wacht Zweden dat maandagavond gastland Kroatië eronder kreeg met 30-28. De eerste drie in de poule van vier gaan naar de volgende ronde en die is met de zege op Duitsland een stuk dichterbij gekomen. Maar Snelder wil niet te vroeg juichen, met nog twee lastige klussen voor de boeg. "Het wordt heel pittig woensdag en daarna vrijdag tegen Kroatië."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl