Rutte en Ploumen bezochten Kamp Castor in Mali
NOS Nieuws

Rutte en Ploumen bezochten Mali

Premier Rutte en minister voor Ontwikkelingssamenwerking Ploumen hebben een bezoek gebracht aan de Nederlandse militairen in Mali. Rutte is tevreden over het werk van de militairen. Volgens hem is de Nederlandse bijdrage essentieel voor het slagen van de VN-missie: stabiliteit in Mali.

Rutte en Ploumen bezochten Kamp Castor in Gao, in het noorden van Mali. Daar zijn 450 Nederlandse militairen gelegerd. De Nederlandse militairen verzamelen en analyseren informatie. "Onze mannen en vrouwen boeken hele concrete resultaten", zei Rutte. "De omstandigheden zijn zwaar, maar dat belet hen niet om dagelijks de poort uit te gaan om informatie te verzamelen."

Waterbeheer

In het noorden van Mali zijn veel jihadistische groepen actief. De missie van de Verenigde Naties is erop gericht stabiliteit te brengen. "Door de terroristische dreiging is dit conflict niet alleen een groot probleem voor Mali, maar het heeft een uitstraling naar de hele regio en de internationale gemeenschap", zei Rutte.

Nederland zal ook een bijdrage leveren aan het verbeteren van het waterbeheer in Mali. Ploumen ondertekende een contract met de Malinese minister van Buitenlandse Zaken over waterbeheer.

Het bezoek was uit veiligheidsoverwegingen niet van tevoren aangekondigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl