Een chauffeur van UberPOP laat een klant uitstappen
NOS Nieuws

Uber in beroep, UberPOP'ers blijven rijden

Uber zegt ondanks een verbod door de overheid en de rechter door te gaan met UberPOP. De goedkope particuliere taxi's blijven dus gewoon rijden.

Uber gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter. Die oordeelde vandaag in een kort geding dat de overheid terecht Uber heeft opgedragen te stoppen met UberPOP.

'We gaan in beroep tegen de boete'

De overheid beschouwt UberPOP als illegaal taxivervoer, omdat chauffeurs klanten rondrijden zonder over een vergunning te beschikken.

Lange juridische strijd

In een reactie zegt Uber dat dit slechts de eerste stap is in een langlopende juridische strijd. "De rechter heeft geoordeeld op basis van een verouderde wet uit 2000. Toen waren er nog geen smartphones en andere innovatieve manieren om kwaliteit te waarborgen. We gaan door met het aanbieden van UberPOP om de vernieuwing die we in gang hebben gezet niet te laten stranden."

Volgens de Inspectie Leefomgeving en Transport is de dwangsom van 100.000 euro vastgesteld als prikkel om te stoppen met het overtreden van de wet. "Mocht die prikkel onvoldoende blijken, dan moeten we ons beraden op verdere stappen", aldus een woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl