NOS Voetbal

Dijkhuizen: erg slecht naar mijn zin gehad

Dijkhuizen: heb het slecht naar mijn zin gehad

Reikhalzend keek Excelsior uit naar het bezoek van stadsgenoot Feyenoord. De komst van de grote broer liep echter uit op een grote teleurstelling. Na een half uur stond het al 0-3, waardoor het resterende uur een formaliteit betrof.

“Ik had me er heel erg op verheugd, maar ik heb het slecht naar mijn zin gehad”, sprak Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen na afloop. “In de rust ben ik heel boos geworden, want het was een vervelende avond. Collectief was het heel slecht."

Enerzijds roemde Dijkhuizen het goede spel van Feyenoord, anderzijds besefte hij dat het optreden van zijn eigen ploeg erg matig was. “De eerste helft leek nergens op en daarin hebben we niets goed gedaan. We hebben ons laten aftroeven en de afspraken werden niet nagekomen. Dat we ons in de tweede helft een beetje herpakt hebben, is het enige positieve van deze avond.”

De eerste helft leek nergens op en daarin hebben we niets goed gedaan.

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen

Dijkhuizens collega Fred Rutten beleefde een aanzienlijk prettigere avond. “Zij kregen geen grip op ons spel, want er zat zoveel beweging in bij ons. De beweging was dusdanig dat het erg moeilijk was voor Excelsior om ons onder druk te zetten", zei Rutten, die meent dat Feyenoord de zege niet in de schoot geworpen kreeg.

“We hadden misschien nog meer uit kunnen bouwen, maar je kunt spreken van een goede avond. Je ziet ontwikkeling in het team en dat is mooi om te zien. Iedere keer zie je weer onderdelen van het voetbal verbeteren. Heel langzaam worden we ook volwassen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl