Aron Jóhannsson maakte de 1-0 tegen Go Ahead Eagles

AZ trakteert Go Ahead op nederlaag

AZ heeft zijn positie in de subtop van de eredivisie verstevigd. In het eigen Afas-stadion werd tegen Go Ahead Eagles de vierde overwinning op rij geboekt: 2-0.

De thuisploeg leek aanvankelijk nog niet helemaal bij de les, waardoor de bezoekers tien minuten lang het spel mochten maken. Na defensief geklungel kreeg Jules Reimerink zelfs een flinke kans. Zijn inzet eindigde in het zijnet.

Vervolgens nam AZ de regie in handen. Een vrije trap van Nemanja Gudelj werd nog gekeerd door doelman Mickey van der Hart, maar na 25 minuten was het raak. Een vloeiende aanval werd bij de eerste paal simpel, maar met finesse afgemaakt door Aron Jóhannsson.

In het slot

Na de openingstreffer kregen de Alkmaarders meerdere mogelijkheden om het duel in het slot te gooien. Muamer Tankovic schoot echter - na een mooie actie - net naast en ook Johannsson en Thom Haye misten.

Door die missers hield Go Ahead uitzicht op meer en opnieuw Reimerink was dicht bij de gelijkmaker. Zijn inzet landde via de vingertoppen van Esteban boven op de lat.

Net op het moment dat de Eagles de overhand dreigden te krijgen, sloeg AZ alsnog toe. Het schot van Mattias Johansson werd nog gekeerd, maar uit de rebound schoot uitblinker Dabney dos Santos bekeken binnen en waren de punten in de knip.