Een rattenvrouwtje in 'lingerie'
NOS Nieuws

Lingerie werkt ook voor ratten

Ratten kunnen net als mensen opgewonden raken van lingerie. Dat blijkt uit experimenten van Canadese onderzoekers, die de diertjes kleine jasjes hebben aangetrokken.

Psychologen Gonzalo Quintana Zunino en Jim Pfaus van de Concordia University in Montreal wilden weten waarom lingerie opwindend werkt. Zij concluderen dat de verwachting dat er snel seks zal volgen doorslaggevend is.

Fetisj

De wetenschappers lieten mannelijke ratten paren met vrouwtjes die een jasje hadden aangekregen. Als de ratten daarna mochten kiezen tussen vrouwtjes met of zonder jasje, gingen ze significant vaker naar het geklede diertje. Ook volgde sneller een ejaculatie dan bij 'naakte' ratten.

"We zagen dat de dieren ook associaties kennen, net zoals wij fetisjismes kunnen ontwikkelen. Zo'n fetisj kan bepalen hoe we een partner kiezen", legt Zunino uit.

Parfum werkt ook

Eerder onderzochten de wetenschappers of parfum ook opwindend werkt voor ratten. Het bleek dat mannetjes die de geur van amandelen associeerden met seks vaker voor vrouwtjes met die lucht kozen. "Dit keer wilden we weten of we dezelfde resultaten zouden krijgen met andere zintuigen."

Zunino gaat nu kijken of hij de regionen in de hersenen kan vinden die worden aangesproken als een rat kickt op dit soort impulsen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl