NOS Schaatsen

Bowe en Richardson heersen op 1.000 meter

  • NOS
    Brittany Bowe (r) is de snelste in Berlijn. Richardson (l) wordt tweede.

Op de derde 1.000 meter van het wereldbekerseizoen hebben Brittany Bowe en Heather Richardson getoond dat er weer serieus rekening met hen moet worden gehouden.

Bowe boekte met 1.14,81 haar vierde wereldbekerzege op de 1.000 meter. Dat was slechts 0,3 seconden boven het baanrecord van haar landgenote Richardson, die zilver won in 1.15,14.

Het Amerikaanse duo, dat ontbrak bij de WB-strijd in Obihiro en Seoul, startte in de eerste rit, waarna de concurrentie zich stukbeet op hun tijden. Bowe en Richardson waren in februari favoriet voor de olympische titel, maar strandden, worstelend met hun nieuwe pakken, op de achtste en zevende plaats.

De derde plaats was voor Li Qishi, die in de laatste rit een spannende strijd leverde met Marrit Leenstra. De Chinese was in 1.15,94 uiteindelijk 0,02 sneller dan de Nederlandse kampioene, die vierde werd en voor het eerst dit seizoen buiten de medailles viel op de kilometer.

Laurine van Riessen (1.16,70) eindigde achter Lee Sang-hwa op de zesde plaats. Roxanne van Hemert (1.17,42) werd veertiende.

Leenstra na haar vierde plaats op de 1.000 meter
NOS
De uitslag van de 1.000 meter vrouwen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl