Het Rembrandtplein op zaterdagavond
NOS Nieuws

Kroegen Rembrandtplein langer open

Cafés op het Leidseplein en het Rembrandtplein in Amsterdam mogen vanaf volgende zomer langer open zijn in het weekend. Per 1 juli verruimt de gemeente Amsterdam de openingstijden voor horecagelegenheden met een avond- of nachtvergunning.

26 kroegen aan de twee uitgaanspleinen mogen op vrijdag- en zaterdagnacht voortaan mensen binnenlaten tot 06.00 uur en om 08.00 uur moeten ze dicht zijn. Dat is respectievelijk één en twee uur later dan nu.

Ook de zestig cafés die geen nacht-, maar wel een avondvergunning hebben, mogen een uur langer open zijn. Vanaf volgende zomer mogen ze tot 05.00 uur klanten binnenlaten en om 06.00 uur moet iedereen de deur uit zijn.

Kraanwater

Aan de verruiming zijn strikte voorwaarden verbonden, zegt de gemeente. Zo moeten ondernemers hun personeel opleiden om overlast te voorkomen. Ook moeten de portiers voldoen aan opleidingseisen en moeten de barkeepers gratis kraanwater geven aan klanten die daarom vragen.

Het gaat om een proef van drie jaar. Op verzoek van de horecabranche onderzoekt de gemeente of de ruimere openingstijden op termijn ook kunnen gelden voor kroegen buiten het Leidseplein en het Rembrandtplein.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl