HEMA (Den Haag) ANP

Sinterklaascadeaus HEMA misschien na 5 december

time icon

Warenhuisketen HEMA heeft de grootste moeite om sinterklaascadeaus die bij de webshop zijn besteld te leveren voor 5 december. 

Klanten die na 27 november hun cadeaus voor sinterklaasavond hebben besteld, lopen het risico dat hun bestelling niet op tijd komt. Dat heeft het bedrijf laten weten op zijn website.

Wij doen ons uiterste best, maar door de enorme drukte kunnen wij helaas niet garanderen dat bestellingen die op of na 27 november geplaatst zijn vóór 5 december geleverd worden

HEMA-klantenservice

De HEMA kan niet inschatten hoe lang het duurt voordat een bestelling wordt geleverd. Bestellingen van fotoproducten en gebak worden wel op tijd geleverd, zegt het warenhuis.

De oorzaak van de vertraging is volgens de warenhuisketen de groei van de onlineverkoop met twee derde ten opzichte van vorig jaar. "Die groei is hoger dan tevoren was ingeschat", zegt een woordvoerder tegen het ANP.

Jaarcijfers

Eerder vandaag werd bekend dat de HEMA vorig kwartaal bijna 15 miljoen euro verlies heeft geleden. Met de online-verkopen ging het beter dan gemiddeld.

STER Reclame