Politiemensen in hun nieuwe uniform
NOS Nieuws

2600 rechtszaken om functies bij Nationale Politie

Zo’n vier procent van de politiemedewerkers is een rechtszaak begonnen vanwege zijn nieuwe functie binnen de Nationale Politie. Er zijn ongeveer 2600 rechtszaken aangespannen.

Het cijfer werd vandaag genoemd bij een zaak voor de bestuursrechter in Amsterdam. Daar vechten acht politiemensen hun nieuwe plaatsing aan. Volgens hun advocaten wordt bij de reorganisatie van de politie te weinig rekening gehouden met de kwaliteiten en talenten van politiemensen.

Een van de bezwaarmakers is een politiedocent die voortaan niet meer in de praktijk mag werken. Hij voert aan dat hij de ontwikkelingen op straat moet meekrijgen, ook als docent.

Geschilprocedures

Een woordvoerder van de Nationale Politie zegt desgevraagd dat van de 65.000 politiemedewerkers er ruim 9000 een geschilprocedure zijn begonnen. In 2600 gevallen leidde dat tot een rechtszaak, waarvan een deel al is afgerond.

Het is de bedoeling dat de medewerkers in de loop van volgend jaar overgaan naar de nieuwe Nationale Politie. Voor 85 procent van hen verandert de functie niet of nauwelijks, zegt de woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl