Stephen Hawking AFP

De Britse natuurkundige Stephen Hawking (72) zou graag de rol van "baddie" spelen in een James Bond-film. Dat zegt hij in het januari-nummer van Wired Magazine dat deze week verschijnt.

Hawking is door de ziekte ALS voor een groot deel verlamd en spreekt met hulp van een spraakcomputer. "Ik denk dat de rolstoel en de computerstem goed bij de rol passen", zegt hij in het interview. 

Hawking speelde eerder al in een aflevering van Star Trek en theatervoorstellingen van Monty Python. Als tekenfilmfiguur dook hij op in de Amerikaanse tv-serie The Simpsons

Hawking studeerde natuurkunde aan de prestigieuze universiteit van Oxford. Tijdens zijn studie bleek dat hij ALS had. Dat stond een glanzende wetenschappelijke carrière niet in de weg. 

Met A Brief History of Time (1988)over het ontstaan van het heelal en andere onderwerpen uit de astronomie, wist hij een miljoenenpubliek te bereiken.

Dit jaar ging de speelfilm The Theory of Everything in première, een verfilming van het boek Travelling to Infinity: My life with Stephen van zijn vrouw Jane Hawking.

STER reclame