ANP
NOS Nieuws

VVD wil excuses van betogers kunstsector

De VVD wil excuses van de betogers die in 2011 tegen de bezuinigingen op de kunstsector demonstreerden. Het zou hen sieren als ze excuses aanbieden aan Halbe Zijlstra, vindt zijn partij, omdat de sector beter presteert dan ooit.

Tijdens een ‘Mars der Beschaving’ werd er fel gedemonstreerd tegen de bezuinigingen die Zijlstra, toen staatssecretaris Cultuur, wilde doorvoeren. Theatermakers, muzikanten en kunstenaars protesteerden met de mars tegen de bezuinigingen op de cultuursector. De organisatie noemde die de grootste kunstroof aller tijden.

Het zou de demonstranten sieren als ze met de pet in de hand hun excuses aan zouden bieden.

VVD-Kamerlid Arno Rutte

Volgens de VVD was dat onterecht, nu is gebleken dat de kunstsector er beter voorstaat dan voor de bezuinigingen. “Het zou de demonstranten sieren als ze met de pet in de hand hun excuses aan zouden bieden”, aldus Kamerlid Arno Rutte.

Gisteren bleek dat de bezuinigingen niet hebben geleid tot een verschraling van het cultuuraanbod. Volgens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is het aantal bezoekers vorig jaar gestegen en is ook het aantal uitvoeringen van orkesten, dansgezelschappen en theatergroepen toegenomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl