Max Verstappen EPA

Autocoureur Max Verstappen wordt beloond voor een geweldig jaar. Hij is genomineerd in de categorie Talent van het jaar. De zoon van oud-coureur Jos Verstappen kreeg na een mooi jaar in de Formule 3 een contract in de Formule 1 bij het team van Toro Rosso. Hij wordt daarmee de jongste coureur op het hoogste niveau ooit.

Ook mountainbiker Michiel van der Heijden en skiffeuse Ilse Paulis werden genomineerd. Zij werden beiden wereldkampioen bij de junioren.

Gehandicapte sporter van het jaar

In de categorie Gehandicapte sporter van het jaar zijn vier vrouwen genomineerd. Bibian Mentel veroverde olympisch goud op de snowboardcross, Rixt van der Horst won twee gouden dressuurmedailles bij de wereldruiterspelen, Alijda Norbruis won twee keer goud en een keer brons bij de WK wielrennen en Inge Huitzing veroverde op het WK rolstoelbasketbal brons met Oranje en werd uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi. 

Bibian Mentel AFP

De winnaars worden bekend gemaakt op dinsdag 16 december tijdens het NOS | NOC*NSF Sportgala in Amsterdam. Het gala wordt vanaf 20.30 uur rechtstreeks uitgezonden op NPO 1 en NOS.nl.

STER reclame