Edouard Duplan (tweede van links) scoorde bij zijn rentree na een jaar blessureleed

FC Utrecht vernedert NAC Breda

FC Utrecht heeft zich in het linkerrijtje van de eredivisie genesteld dankzij een 5-1 zege bij NAC Breda, dat nu al negen eredivisieduels niet tot winst is gekomen. Voor de Utrechters was het de eerste overwinning in Breda sinds het seizoen 2009-2010.

De harde kern van de aanhang van NAC liet uit onvrede over het povere presteren van de Bredanaars vak G demonstratief twaalf minuten lang leeg. Toen het vak zich vervolgens vulde, was Utrecht al op voorsprong gekomen dankzij Ruud Boymans, die na goed werk van Yassin Ayoub en Mark van der Maarel van dichtbij trefzeker was.

NAC ging na de snelle openingstreffer op zoek naar de gelijkmaker, maar de overtuiging ontbrak. Toch kwam het langszij dankzij Jeffrey Sarpong, die met een pegel van afstand doelman Robin Ruiter kansloos liet. Elson Hooi was kort daarna dicht bij de Bredase 2-1, maar hij schoot naast.

Goal Duplan bij rentree

Op slag van rust kreeg NAC een volgende tik. Uit een voorzet van Christian Kum kopte Boymans terug op Edouard Duplan, die met zijn treffer zijn rentree glans gaf. De Fransman stond voor het eerst in de basis sinds 19 januari, toen hij in het duel met Feyenoord zijn knieschijf brak.

Na de pauze had Duplan ook een belangrijk aandeel in de knock-out die de Utrechters al snel uitdeelden. Na geschutter van doelman Jelle ten Rouwelaar en Remy Amieux pikte hij de bal op en stelde hij Boymans in staat om zijn negende treffer van het seizoen te maken.

NAC was vervolgens niet meer bij machte om zich op te richten en Utrecht liep met speels gemak verder uit. Rubio Rubin trof doel uit de rebound na een slecht verwerkte vrije trap en Nacer Barazite schoot raak nadat Boymans op Ten Rouwelaar was gestuit.