Feyenoord wil met zoveel mogelijk supporters naar Eindhoven Pro Shots

PSV-Feyenoord opnieuw verzet

time icon

De competitiewedstrijd tussen PSV en Feyenoord wordt opnieuw verzet. Na intensief overleg tussen de gemeente Eindhoven, de clubs, de KNVB en de vervoersbedrijven blijkt dat het vervoer voor de fans van Feyenoord op deze korte termijn niet te realiseren is. De KNVB had dat als voorwaarde gesteld. Maandag wordt er verder overlegd wanneer het duel ingehaald zal worden.

KNVB-directeur Gijs de Jong: "Vanuit sportief oogpunt was het beter geweest als de wedstrijd dinsdag had plaatsgevonden, maar het supportersbelang weegt in dit geval zwaarder. Het uitgangspunt blijft dat we de wedstrijd zo snel mogelijk op het programma zetten."

Het duel was al van zondagmiddag naar dinsdagavond verplaatst, omdat PSV een dag langer in Portugal moest blijven. Het Europa League-duel tegen Estoril werd donderdagavond in de tweede helft gestaakt vanwege noodweer en een dag later uitgespeeld.

De KNVB verzette daarom de competitiewedstrijd naar dinsdagavond, maar met de voorwaarde dat er toestemming zou komen voor het vervoer. 

"Bij het zoeken naar een nieuwe datum heeft Feyenoord direct een harde eis gesteld", zegt Feyenoord-directeur Eric Gudde. "Dat was dat Feyenoord ook op de nieuwe datum gewoon met 1.200 supporters naar de wedstrijd in Eindhoven zou kunnen komen. Het was een helder standpunt, waar alle andere partijen begrip voor hadden en waar ook rekening mee zou worden gehouden."

Puzzelen

Toon Gerbrands heeft begrip voor het besluit. "PSV wilde heel graag spelen aankomende dinsdag. Maar we begrijpen dat de NS om logistieke redenen de verplichte treincombi niet kon waarmaken." 

"Wij vinden dit zeer spijtig en betreuren dat deze topper niet kan doorgaan op de geplande datum", aldus de directeur van PSV. "Ons programma zal hierdoor behoorlijk in elkaar worden geschoven en dat is jammer."

Een nieuwe datum is niet zomaar gevonden, denkt Gerbrands. "Dat wordt nog behoorlijk puzzelen." 

STER Reclame