Georginio Wijnaldum heeft PSV naar de volgende ronde van de Europa League geholpen

Restant brengt PSV naar volgende ronde

PSV heeft zich geplaatst voor de volgende Europa League-ronde door in Estoril met 3-3 gelijk te spelen. Het duel werd gisteren in de rust gestaakt nadat het veld onbespeelbaar was geworden door hevige regenval. PSV lukte het vanmiddag in de resterende 45 minuten de 3-2 achterstand weg te werken. De 3-3 volstond voor PSV om Europees door te bekeren.

Het stadion António Coimbra de Mota was vanmiddag angstig leeg. Van de vijfhonderd PSV-supporters moesten er vierhonderd weer huiswaarts en ook de Portugezen lieten het afweten: in totaal waren er zo'n driehonderdvijftig toeschouwers. Na de hevige regenval van gisteren kon er op de grasmat gespeeld worden, maar daar was dan ook alles mee gezegd.

Beter

PSV begon beduidend beter dan het gisteren eindigde. De Eindhovenaren hadden meer balbezit, maar tot echt grote kansen leidde het niet. Alleen Luciano Narsingh kon een keer uithalen, maar zijn schot ging over.

Naarmate de tweede helft vorderde, beperkte Estoril zich meer tot het verdedigen van de voorsprong. In de 69ste minuut kreeg PSV een enorme kans. Georgino Wijnaldum kopte door naar Luuk de Jong, maar de spits slaagde er oog-in-oog met de Poolse keeper Kieszek niet in om te scoren.

Gelijkmaker

Estoril loerde op de counter en kreeg via Kléber twee kansen. De Brazilaan stuitte op Jeffrey Bruma en miste een kopkans na een corner. PSV voerde de druk op en dat leverde in de 82ste minuut de gelijkmaker op. Estoril-middenvelder Tozé raakte de bal totaal verkeerd waardoor Georgino Wijnaldum ineens vrij voor de goal kwam. Hij bleef rustig en omspeelde Kieszek: 3-3.

In de slotfase kreeg Estoril nog wel kansen, maar PSV hield stand en kan zich nu opmaken voor de uitgestelde eredivisietopper tegen Feyenoord, komende dinsdag.