Kisten MH17 aangekomen in Hilversum

Aangepast
1/5De lijkwagens arriveerden aan het begin van de avond in Hilversum ANP
2/5Bij de Korporaal Van Oudheusdenkazerne zijn opnieuw veel bloemen gelegd Ewout de Bruijn / NOS
3/5De zes kisten werden vanmiddag overgevlogen vanuit Charkov en zijn in Eindhoven in rouwauto's gelegd ANP
4/5De stoet vertrok vervolgens naar Hilversum... ANP
5/5...waar de stoffelijke overschotten worden geïdentificeerd ANP

De zes auto's met daarin de kisten met stoffelijke resten van slachtoffers van de MH17-ramp zijn bij de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum aangekomen. Daar worden de resten onderzocht door forensisch experts.

Het vliegtuig waarmee de kisten uit Charkov kwamen, landde even voor vier uur in Eindhoven. Nadat de Last Post was geblazen, werden de kisten een voor een uit het transportvliegtuig gehaald. Premier Rutte en de ministers Asscher, Koenders en Hennis waren bij de ceremonie aanwezig. 

De zes rouwwagens zijn via de A2 en de A27 naar Hilversum gereden.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kisten aangekomen en onderweg naar Hilversum

Premier Rutte is tot op de dag van vandaag zeer onder de indruk van hoe Nederland meeleeft met de nabestaanden van de vliegramp. Hij zei dat voordat hij vanuit Den Haag afreisde naar Eindhoven. 

"We staan naast elkaar, we rouwen met iedereen en Nederland laat op een heel bijzondere manier zien dat we meeleven met iedereen die door deze vreselijke ramp getroffen is."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Rutte: onder de indruk medeleven Nederland

Het was de zevende en voorlopig laatste keer dat er menselijke resten uit Oekraïne werden gerepatrieerd. De bergingsmissie is voorlopig beëindigd. De vorige ceremonie in Eindhoven was op 8 november, toen vijf kisten uit Charkov aankwamen.

Bij de vliegramp met vlucht MH17 van Malaysia Airlines kwamen in juli 298 mensen om het leven, onder wie 196 Nederlanders. Negen slachtoffers zijn nog niet geïdentificeerd. Onder hen zijn zeven Nederlanders.

STER Reclame