De zes auto's met daarin de kisten met stoffelijke resten van slachtoffers van de MH17-ramp zijn bij de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum aangekomen. Daar worden de resten onderzocht door forensisch experts.

Het vliegtuig waarmee de kisten uit Charkov kwamen, landde even voor vier uur in Eindhoven. Nadat de Last Post was geblazen, werden de kisten een voor een uit het transportvliegtuig gehaald. Premier Rutte en de ministers Asscher, Koenders en Hennis waren bij de ceremonie aanwezig. 

De zes rouwwagens zijn via de A2 en de A27 naar Hilversum gereden.

Kisten aangekomen en onderweg naar Hilversum

Premier Rutte is tot op de dag van vandaag zeer onder de indruk van hoe Nederland meeleeft met de nabestaanden van de vliegramp. Hij zei dat voordat hij vanuit Den Haag afreisde naar Eindhoven. 

"We staan naast elkaar, we rouwen met iedereen en Nederland laat op een heel bijzondere manier zien dat we meeleven met iedereen die door deze vreselijke ramp getroffen is."

Nederland laat op een hele bijzondere manier zien dat we meeleven.

Premier Rutte
Rutte: onder de indruk medeleven Nederland

Het was de zevende en voorlopig laatste keer dat er menselijke resten uit Oekraïne werden gerepatrieerd. De bergingsmissie is voorlopig beëindigd. De vorige ceremonie in Eindhoven was op 8 november, toen vijf kisten uit Charkov aankwamen.

Bij de vliegramp met vlucht MH17 van Malaysia Airlines kwamen in juli 298 mensen om het leven, onder wie 196 Nederlanders. Negen slachtoffers zijn nog niet geïdentificeerd. Onder hen zijn zeven Nederlanders.

STER reclame