Minister Opstelten moet opstappen, vinden PVV en de tweemansfractie Groep Bontes/Van Klaveren
NOS Nieuws

Twee moties van wantrouwen tegen Opstelten

Tijdens het debat over de begroting van Veiligheid en Justitie zijn twee moties van wantrouwen ingediend tegen minister Opstelten. De PVV heeft er een ingediend en ook tweemansfractie Groep Bontes/Van Klaveren kwam met eenzelfde politieke uitspraak.

Het is ongebruikelijk dat er tijdens een debat meerdere moties van wantrouwen tegen dezelfde bewindspersoon worden ingediend. Als partijen beleid afkeuren en het vertrouwen opzeggen in een bewindspersoon wordt doorgaans één motie van wantrouwen ondertekend door verschillende fracties.

Chocoladehagel uit de lucht

D66-Kamerlid Schouw benadrukte tijdens het debat dan ook dat een motie van wantrouwen niet als "media-speeltje" gebruikt moet worden. "Ze vallen wel een beetje als chocoladehagel uit de lucht", aldus Schouw. "Je moet ze gebruiken als er iets ernstig aan de hand is, bijvoorbeeld als de minister de Kamer verkeerd heeft geïnformeerd."

De Groep Bontes vindt dat Opstelten niet de juiste man is op de juiste plaats. "Wij willen een sterke politie en een sterke minister", aldus Bontes. "Wij zijn overtuigd dat deze minister niet langer onderdeel van de oplossing maar onderdeel van het probleem is."

De PVV vindt dat Opstelten faalt met zijn jihadbeleid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl