Oud-nieuwslezer Pim Reijntjes (95) overleden

Pim Reijntjes in 2012 bij de laatste Nederlandstalige uitzending van de Wereldomroep ANP

Oud-nieuwslezer en oud-verzetsman Pim Reijntjes is op 95-jarige leeftijd overleden. Reijntjes zat in de oorlog onder meer in het concentratiekamp Dachau, dat in 1945 bevrijd werd. Nog in datzelfde jaar begon zijn loopbaan bij de omroep, toen hij in dienst trad bij Radio Herrijzend Nederland.

Na verschillende functies bij de radio werd hij in 1963 gevraagd voor het NTS Journaal, de voorloper van het NOS Journaal. Hij werd daar nieuwslezer en verslaggever. Hij presenteerde onder meer de uitzending waarin de moord op de Amerikaanse president Kennedy bekendgemaakt werd.

Na zijn pensionering bekleedde hij functies in organisaties van het voormalige verzet. In de oorlog had hij zich aangesloten bij de Engelandvaarders, maar door verraad viel hij in handen van de Duitsers. Hij zat in de strafgevangenis van Scheveningen en vervolgens in de kampen Vught, Amersfoort en Natzweiler. Van daaruit werd hij op transport gesteld naar Dachau. 

Jaren later werd Reijntjes de eerste voorzitter van de Stichting Nationaal Dachau Monument. 

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Pim Reijntjes overleden

STER Reclame