FC Utrecht pakt punt bij Roda JC

Roda JC heeft, na drie gelijke spelen en een nederlaag, opnieuw niet weten te winnen. FC Utrecht hield Roda in Kerkrade op 1-1.

Roda was voor rust superieur. Doelman Michel Vorm hield Anouar Hadouir en Arnaud Sutchuin Djoum van scoren af, maar was na 25 minuten kansloos toen Ruud Vormer een prachtige Roda-aanval fraai afrondde. Pal daarop moest Barry Maguire een kopbal van Davy de Fauw van de lijn halen.

Na rust nam FC Utrecht het initiatief over. Na twee kansjes voor Frank Demouge werd Dries Mertens neergelegd door De Fauw. Przemyslaw Tyton stopte Mertens' strafschop, maar Edouard Duplan scoorde in de rebound.

Pas na 70 minuten krabbelde Roda wat overeind. In die fase miste Sutchuin Djoum een enorme kans. In de slotfase had Utrecht het duel nog kunnen beslissen, maar Michal Silberbauer en Ricky van Wolfswinkel slaagden er niet in te scoren.