Michael Brown sr. tijdens de persconferentie in Ferguson
NOS Nieuws

Ouders Brown veroordelen geweld Ferguson

De ouders van Michael Brown in Ferguson veroordelen het geweld dat gisteren uitbrak na de vrijspraak van de agent die de zwarte tiener in augustus doodschoot. Dat heeft de advocaat van de familie gezegd op een persconferentie in de Amerikaanse stad.

De ouders vinden ook dat het proces tegen de agent niet volgens de regels is verlopen. Daarmee zeggen ze min of meer dat er bewust op vrijspraak is aangekoerst. "We zagen de uitkomst al aankomen", zei advocaat Benjamin Crump.

Hij zei verder dat het proces vanaf dag één gecorrumpeerd was doordat de 'grand jury' besloot politieagent Darren Wilson niet in voorlopige hechtenis te zetten.

De persconferentie waarbij de ouders van Brown aanwezig waren, maar niet spraken, verliep chaotisch. Crump werd enkele keren onderbroken door boos geschreeuw vanuit het publiek.

Michael Brown sr., burgerrechtenactivist Al Sharpton en advocaat Benjamin Crump tijdens de persconferentie in Ferguson

Niet verbaasd

Bij de persconferentie was ook burgerrechtenactivist Al Sharpton aanwezig. Ook hij laakte de rechtsgang. Volgens Sharpton heeft de aanklager Michael Brown onterecht beschuldigd van misdrijven. Daardoor zijn volgens de burgerrechtenactivist ook ooggetuigen in diskrediet gebracht.

Sharpton zei verder dat de ouders van Brown er al vanaf dag één op aan hadden gedrongen dat de federale regering zich met het schietincident zou bezighouden. Dat gebeurde niet en daarom is de familie van Brown volgens Sharpton niet verbaasd dat politieagent Wilson is vrijgesproken.

Doos sigaren

Op 9 augustus schoot politieagent Darren Wilson de 18-jarige zwarte tiener Michael Brown dood. Hij had Wilson aangehouden omdat die een winkel zou hebben overvallen. De agent dacht dat Brown gewapend was. Toen Brown een verdachte beweging maakte, schoot Wilson Brown neer.

Na het schietincident was het wekenlang onrustig in Ferguson. De in meerderheid zwarte bevolking van de voorstad van St. Louis beschuldigt de overwegend blanke politie van racisme.

'Dit gaat over de diepe problemen in de VS'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl