FC Groningen-directeur Hans Nijland en Gerard Kemkers
NOS Sport

Kemkers in dienst bij FC Groningen

Gerard Kemkers treedt in dienst van voetbalclub FC Groningen. De 47-jarige voormalig schaatscoach wordt manager van een topsportzorgcentrum dat over enige tijd geopend zal worden. Kemkers was de voorbije twaalf jaar coach van de TVM-schaatsploeg en leidde in die rol onder anderen Sven Kramer en Ireen Wüst naar vele titels.

Nadat TVM vorig seizoen te kennen had gegeven na veertien jaar het sponsorschap van de schaatsploeg te beëindigen en Sven Kramer had aangekondigd verder te willen gaan met een nieuwe coach, Jac Orie, moest Kemkers op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hij was in beeld als schaatscoach van Noorwegen, Duitsland en Zuid-Korea, werd in verband gebracht met een functie bij sportkoepel NOC*NSF, maar heeft nu gekozen voor een carrière in een andere tak van sport. Per 1 december gaat Kemkers bij FC Groningen aan de slag.

FC Groningen is bezig met het opzetten van een Performance Centre - een topsportcentrum dat in eerste instantie zal dienen om de opleiding en ontwikkeling van de jeugdspelers van de eredivisieclub te professionaliseren. Ook atleten uit andere takken van sport zullen in de toekomst gebruik kunnen maken van het topsportcentrum. Aan het topsportcentrum zal tevens een zorgcentrum verbonden zijn. Officieel wordt Kemkers manager van het Performance Centre.

Kemkers was jarenlang schaatscoach van TVM
Kemkers was toe aan nieuwe omgeving

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl