NOS Nieuws

Emmy Award voor Bianca Krijgsman

Emmy voor Bianca Krijgsman

Bianca Krijgsman heeft in New York de Emmy Award gewonnen voor beste actrice. Ze kreeg de prijs uit handen van acteur Amir Arison.

Krijgsman was genomineerd voor haar rol in de tv-film De Nieuwe Wereld, waarin ze een norse schoonmaakster speelt in het aanmeldcentrum voor asielzoekers op Schiphol.

Bianca Krijgsman toont haar Emmy Award

Krijgsman had de prijs absoluut niet verwacht. "Ik heb gisteren fragmenten gezien van de andere genomineerden en ik schatte mijn kansen bijzonder laag in", aldus de dolblije actrice. Krijgsman zag vooral haar Britse collega Olivia Coleman als grote concurrent, voor haar rol in de misdaadserie Broadchurch.

In Nederland is ze vooral bekend van het cabaretduo 'Plien en Bianca' en haar rol in de televisieseries Zaai van de VPRO en Koefnoen van AVROTROS.

De International Emmy Awards worden jaarlijks toegekend aan de beste internationale tv-producties.

Er was meer Nederlands succes. De Emmy voor beste documentaire ging naar de Nederlands-Zweedse inzending Frihet bakom galler (No Burqas Behind Bars), over vrouwelijke gedetineerden in een Afghaanse gevangenis, mede-geproduceerd door de IKON.

Ook België viel in de prijzen: de sketchshow Wat Als? kreeg de award voor Beste Komedieserie. In de serie worden vragen beantwoord als "Wat als alle agenten homo zouden zijn?" en "Wat als Beethoven Elise niet kon uitstaan?" Een Nederlandse versie van de serie met Annet Malherbe en Kasper van Kooten werd op RTL4 uitgezonden.

Nazi's

Het Duitse oorlogsdrama Unsere Mütter, Unsere Väter won de Emmy voor beste televisieserie. De miniserie gaat over vijf vrienden uit Berlijn die tijdens de Tweede Wereldoorlog gescheiden worden. De serie was controversieel in Duitsland, omdat nazi's te menselijk zouden worden neergezet.

Stephen Dillane kreeg de Emmy voor beste acteur uitgereikt. De Engelse acteur ontving het beeld voor zijn rol als ervaren detective in het drama The Tunnel, een Frans-Britse remake van de Zweeds-Deense serie The Bridge.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl