Verhoging miljoenenbeloning voor tips MH17

Een deel van de cockpit van vlucht MH17 wordt geborgen ANP

De Duitse privédetective Josef Resch heeft een tweede miljoenenbeloning voor tips over vlucht MH17 in het vooruitzicht gesteld. Het totale bedrag voor informatie over het neerhalen van de vlucht is door zijn anonieme opdrachtgevers verhoogd van 24 naar 38 miljoen euro. 

Dat zegt Resch in een interview met het Duitse zakenblad Capital

De nieuwe beloning van 13 miljoen euro is volgens Resch uitgeloofd om 'de tweede Edward Snowden' te vinden. Hij zoekt informanten die kunnen aantonen dat autoriteiten van sommige landen het oplossen van de ramp tegenwerken. De eerste beloning van 24 miljoen euro blijft staan voor bewijzen over daders en opdrachtgevers. 

Iedereen is te koop. De vraag is alleen voor hoeveel.

Privedetective Josef Resch

Resch is ervan overtuigd dat het toestel is neergeschoten. Hij denkt dat mensen die hier bewijzen van hebben alleen hun mond open zullen doen als daar een grote beloning tegenover staat. "Iedereen is te koop. De vraag is alleen voor hoeveel", zei hij in september in Capital, toen de eerste beloning werd uitgeloofd. 

Het aantal tips over vlucht MH17 dat Resch heeft ontvangen, is inmiddels opgelopen tot meer dan duizend. 99 procent van de reacties kon direct de prullenbak in. De gouden tip heeft Resch nog niet binnengekregen.

STER Reclame