Luc Castaignos viert zijn eerste doelpunt van de wedstrijd

Twente bezorgt PEC eerste thuisnederlaag

FC Twente heeft in Zwolle met 2-1 gewonnen van PEC Zwolle. Lange tijd leek het erop dat het duel voor het derde seizoen op rij in 1-1 zou eindigen, maar tien minuten voor tijd bezorgde Luc Castaignos de Tukkers met zijn tweede treffer van de middag alsnog de zege. Het was voor de PEC de eerste thuisnederlaag van het seizoen.

Twente had in de eerste helft het initiatief. De bezoekers lieten de bal goed rond gaan, maar omdat PEC prima verdedigde slaagde Twente er amper in kansen te creëren. Zo waren in het eerste halfuur alleen Hakim Ziyech met een schot in het zijnet en Kyle Ebecilio met een intikker (redding Warner Hahn) gevaarlijk.

PEC effectief

PEC wachtte rustig en bleek uiterst effectief, want de eerste de beste kans leverde ook meteen een treffer op. Stef Nijland bezorgde de bal bij Ryan Thomas, die zich knap vrij speelde en raak schoot. Een minuut later miste Mustafa Saymak een grote mogelijkheid op de 2-0.

Twente hield het hoofd koel, bleef geduldig de aanval zoeken en vlak voor rust kwam de beloning. Luc Castaignos kreeg de bal, gleed even uit, maar scoorde alsnog na twee man gepasseerd te hebben.

Halve omhaal Castaignos

Ook in de tweede helft had Twente het beste van het spel, al kwam Zwolle er af en toe gevaarlijk uit. Zo was Nijland na vijf minuten dicht bij de 2-1. Twente zorgde echter voor het meeste gevaar, maar Castaignos en Jésus Corona vonden Hahn op hun weg.

Tien minuten voor tijd hadden Corona en Castaignos alsnog succes. Uit een prima voorzet van de Mexicaan liet de spits met een prachtige halve omhaal de winnende treffer voor Twente aantekenen. Even later verzuimde Castaignos Twente nog op 3-1 te zetten, maar de zege kwam niet meer in gevaar.