Oussama Tannane scoorde twee keer voor Heracles

Heracles is ADO Den Haag de baas

In een eigenaardige wedstrijd heeft Heracles Almelo thuis met 3-1 gewonnen van ADO Den Haag. Aanvankelijk was er voor de bezoekers helemaal niets aan de hand.

Wat leuke momenten betreft was het voor rust lange tijd sprokkelen in het Polman Stadion. Naast de steenmarter die, net als twee weken geleden, even een sprintje trok langs de zijlijn, vermeldde het notitieblokje van de verslaggevers na een half uur alleen de vroege 0-1 van ADO Den Haag. De bezoekers begonnen aanvallend en werden daarvoor beloond, toen Mike van Duinen op links knap doorzette en Mathias Gert bediende. Die werkte de bal met enige moeite via de paal binnen.

Heracles speelde matig, wist geen vuist te maken, maar ging dankzij drie doelpunten in het laatste kwartier van de eerste helft zo waar met een 3-1 voorsprong de rust in. De treffers kwamen stuk voor stuk uit de lucht vallen, maar waren er - zeker de 1-1 en de 2-1 - niet minder mooi om. Na een een-tweetje binnen de zestien met Iliass Bel Hassani tikte Oussami Tannane raak. Thomas Bruns tekende voor de 2-1 na een mooi passje van Bryan Linssen. Even later schoot Tannane ook de 3-1 tegen het net.

Kansen

De tweede helft gaf een tegenovergesteld beeld: nu speelde de thuisploeg beduidend beter, maar werden de kansen gemist. Zo stuitte Bruns, die de hoek voor het uitzoeken had, op doelman Martin Hansen. Na ruim een kwartier deed ook Den Haag weer van zich spreken. Michiel Kramer kopte de bal mooi door op Roland Alberg, die alleen voor het doel de bal net naast schoof.

Wat Den Haag verder ook probeerde, echt overtuigend was het niet. Een slotoffensief bleef uit en Heracles ging onbedreigd op de overwinning af. Het enige Haagse wapenfeit was nog een vrije trap van Alberg, die door doelman Dennis Telgenkamp onschadelijk werd gemaakt.