Vogelgriep houdt Eagles-mascotte uit Adelaarshorst

time icon
1/2 Harly in de Adelaarshorst ANP

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 Harly in actie

Zeearend Harly, de mascotte van Go Ahead Eagles, zal zaterdagavond niet door de Adelaarshorst, de thuisbasis van Go Ahead, vliegen. Vanwege de vogelgriep geldt er een vervoersverbod voor vogels en pluimvee. En dus mag Harly niet afreizen naar Deventer, zo valt te lezen in De Stentor. 

"Harly moet de hele dag binnen zitten. Ik merk dat hij dat vervelend vindt", laat zijn eigenaar Gerrit Zandvoort weten. "En ik hoorde dat ook al veel Go Ahead-supporters via Twitter melden dat ze het jammer vinden dat ze Harly zaterdag moeten missen."

Het is niet de eerste keer dat Harly en zijn eigenaar in het nieuws komen. Eerder kwam Zandvoort onder vuur te liggen van dierenliefhebbers. De zeearend had een aantal keer zijn kop gestoten in het stadion. Ook zou het dier, volgens de Dierenbescherming, last hebben van stress. 

Hertog II

Vitesse hoeft zich voor dit weekend nog geen zorgen te maken over de afwezigheid van roofvogel Hertog II. Pas volgend weekend spelen de Arnhemmers weer thuis. De tegenstander? Go Ahead Eagles. 

STER Reclame