Rechtbanktekening van de familie L. uit 2013
NOS Nieuws

Zaak Limburgse zoutzuurmoorden heropend

De zaak tegen drie leden van de familie L. uit Sittard die worden verdacht van de moord op twee Iraakse mannen, wordt heropend. Het hof vindt dat er verder onderzoek nodig is.

De vader (60), moeder (60) en dochter (22) van het gezin stonden al eerder terecht voor de verdwijning en dood van twee Iraakse mannen in 2009 en 2011. De lichamen van de mannen werden opgelost in zoutzuur en door het riool gespoeld.

Betrouwbaarheid

De moeder werd in 2013 veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor de moord en heeft daartegen hoger beroep aangetekend.

De vader en dochter werden wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. Een belastende verklaring die een huisvriend van de familie, Ron K., tegen hen aflegde werd niet geloofwaardig gevonden. K. is inmiddels overleden.

Meer onderzoek

Het OM stelde hoger beroep in tegen de vrijspraak en het hof zou daarin vandaag uitspraak doen, maar heeft dat uitgesteld. Eerst wil het hof dat een deskundige de betrouwbaarheid van de verklaringen van Ron K. onderzoekt. Ook wil het hof de twee zoons uit het gezin en een vriend van één van hen horen. Beide zoons werden ook veroordeeld tot celstraf, maar gingen niet in beroep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl