NOS Voetbal

Oranje doneert in strijd tegen ebola

  • NOS
    Arjen Robben en Robin van Persie betuigen namen Oranje hun steun in de strijd tegen ebola

De spelers van het Nederlands elftal doneren 50.000 euro op giro 555 voor de strijd tegen de ziekte ebola. De donatie is onderdeel van een actie van het Nederlands elftal, dat in samenwerking met de wereldvoetbalbond FIFA campagne voert om geld in te zamelen voor de bestrijding van de epidemie.

Op 22 november gaat in Nederland een giro 555-actie van start met als doel geld in te zamelen voor de strijd tegen ebola. Onder anderen Arjen Robben en Robin van Persie zijn te zien in een spotje dat gemaakt is ten behoeve van de actie.

Wereldwijde aandacht

Internationaal werken onder anderen Cristiano Ronaldo, Neymar, Gareth Bale, Philipp Lahm en Gerard Piqué mee aan de reclamecampagne waarmee aandacht gevraagd wordt voor de strijd tegen de dodelijke ziekte.

"Dankzij de populariteit van het voetbal hebben wij de unieke kans alle mensen te bereiken", zei FIFA-baas Joseph Blatter bij de start van de campagne die '11 tegen ebola' is genoemd.

Elf boodschappen

Met elf boodschappen zoals 'ongewoon ziektebeeld melden' en 'vlees goed gaar koken' worden met name via social media tips verspreid om verdere verspreiding van de dodelijke ziekte te voorkomen.

Topvoetballers in actie tegen ebola

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl