Max Caldas bij training Oranje
NOS Sport

Oranje wint van hockeybuitenlanders

De Nederlandse hockeymannen hebben in een oefenwedstrijd een team van in Nederland spelende buitenlanders met 5-2 verslagen. Het was de laatste test van Oranje in eigen land in de voorbereiding op de Champions Trophy, die medio december in India wordt gespeeld.

De oefenwedstrijd tegen de buitenlanders, die allen in de hoofdklasse uitkomen, werd gespeeld in Arnhem. Alle buitenlandse hockeytoppers waren aanwezig, zoals topscorer Justin Reid-Ross (Zuid-Afrika), Rashid Mehmood (Pakistan) en doelman David Harte (Ierland).

Alvast wennen aan 4x15 minuten

De wedstrijd werd op initiatief van bondscoach Max Caldas georganiseerd, om tussen het drukke competitieschema door toch te kunnen oefenen. De oefenduels zijn mede nodig om alvast te wennen aan de nieuwe indeling van wedstrijden. Nederland speelt bij de Champions Trophy voor het eerst wedstrijden van vier keer vijftien minuten. In de competitie wordt twee keer 35 minuten gehockeyd, maar internationale duels zijn sinds kort in vieren opgedeeld.

Woensdag vertrekt Oranje naar India, waar de Champions Trophy op 6 december van start gaat. Voor die tijd speelt het team nog twee oefenwedstrijden in India. Bij de laatste editie van het prestigieuze toernooi, in 2012, bereikte Nederland de finale.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl