NOS VoetbalAangepast

Suarez zeven duels geschorst

Ajax kan tot begin februari niet over spits Luis Suarez beschikken. De club heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB, zeven duels schorsing, geaccepteerd.

Suarez zette zaterdag zijn tanden in de nek van tegenstander Otman Bakkal. Die actie werd door de aanklager beschouwd als een gewelddadige handeling.

Het incident ontging scheidsrechter Björn Kuipers, maar de aanklager ging op basis van tv-beelden toch over tot vervolging van de Uruguayaanse spits.

Bij de strafmaat heeft de aanklager ook rekening gehouden met de strafkaart van Suarez. Hij had na de rode kaart in het duel om de Johan Cruijff-schaal immers nog een voorwaardelijke schorsing open staan.

Ajax gaf twee duels

De clubleiding van Ajax had Suarez zelf al voor twee wedstrijden geschorst, waardoor hij de wedstrijden tegen VVV-Venlo en NEC mist. Daar komen nu nog eens de duels met Vitesse, Feyenoord, AZ (KNVB-beker), FC Utrecht en NAC bij. De Uruguayaan is op 4 februari tegen De Graafschap weer beschikbaar voor trainer Martin Jol.

Niet de langste schorsing

Suarez breekt met de zeven duels schorsing nog geen record. Op 2 november 1975 werd Henk van Ramselaar van SC Amersfoort voor maar liefst 2,5 jaar geschorst. De verdediger kreeg in eerste instantie alleen een gele kaart, maar de zaak escaleerde en eindigde in een 'karatetrap' van Van Ramselaar tegen scheidsrechter George Oetelmans.

Zwaarste schorsingen betaald voetbalNaamClubDuurSeizoenRedenHenk van RamselaarSC Amersfoort2,5 jaar75-77Karatetrap tegen arbiterMaikel AertsFC Den Bosch1 jaar97/98DopingHans Kraay jr.NAC Breda15 duels83/84Slaan scheidsrechterDavid LoggieSparta Rotterdam10 duels81/82Vechten met Huub StevensHenk VosWillem II10 duels86/87Slaan van tegenstander (gebroken neus)Romano SionHaarlem10 duels90/91Grove overtreding op tegenstanderWinston FaerberADO Den Haag10 duels97/98Slaan van scheidsrechterTamás PetöNAC Breda10 duels04/05DopingRachid BouaouzanSparta Rotterdam10 duels04/05Grove overtreding op tegenstanderDick BultsFC Den Bosch8 duels90/91Handtastelijk tegen scheidsrechterJerry TaihuttuHelmond Sport8 duels98/99Grove overtreding op tegestanderEdwin GorterFC Utrecht7 duels94/95Prikt wijsvinger in oog tegenstanderAziz DoufikarFC Eindhoven7 duels92/93Aanvallen assisent-trainer tegenstander en scheidsrechterRobin van der LaanFC Wageningen7 duels90/91Grove overtredingen in twee duelsJan van OssenbruggenFC Wageningen7 duels77/78...

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl