Het uiterlijk van Piet was de eerste aflevering ongewijzigd NTR

Pieten 'ouderwets' zwart in eerste uitzending

time icon

De eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal heeft geen wijziging gebracht in het uiterlijk van de Pieten. De speculaties over een nieuw kleurtje waren van tevoren niet van de lucht, maar de Pieten in de NTR-uitzending van vandaag bleken 'ouderwets' zwart.

Naar de maatschappelijke discussie over Piets kleur werd wel kort verwezen. Presentatrice Dieuwertje Blok vroeg aan Sinterklaas of hij dit jaar nog wel Pieten meeneemt naar Nederland. "Sommige mensen vinden ze maar ouderwets", lichtte ze toe.

Sinterklaas reageerde verbaasd. "Daarom neem ik ze juist mee", antwoordde hij. "Dan wordt het weer ouderwets gezellig in Nederland. Dat is al honderden jaren zo geweest en dat zal altijd wel zo blijven."

Problemen

Vervolgens kwam er een sketch met een aantal Zwarte Pieten die als vanouds problemen veroorzaakten aan boord van de stoomboot. Ze hingen een portret op van Dieuwertje Blok, maar vergaten daarbij dat het niet handig is om gaatjes in een boot te boren. Het eerste water liep de boot al binnen.

De komende uitzendingen zal blijken of een dreigende ramp kan worden voorkomen. Dan zal ook duidelijk worden of de NTR de Pieten tot aan 5 december zwart houdt. Aangezien de omroep eerder deze maand in een promofilmpje nadrukkelijk verwees naar een regenboog, lijkt het nog steeds niet uitgesloten dat de komende weken een keer een regenboogpiet opduikt.

STER Reclame