Rechtbanktekening Willem Holleeder, oktober 2010
NOS Nieuws

Justitie wil Holleeder terug in cel

Het Openbaar Ministerie wil dat Willem Holleeder opnieuw de gevangenis in gaat. Volgens het OM heeft hij strafbare feiten gepleegd sinds zijn voorwaardelijke vrijlating en moet hij daarom alsnog drie jaar cel uitzitten.

De Heineken-ontvoerder wordt onder meer verdacht van het bedreigen van misdaadjournalist Peter R. de Vries en van het afpersen van Theo Huisman, oud-president van de Hells Angels.

Voorwaarden

Holleeder kwam in januari 2012 voorwaardelijk vrij. Hij had toen zes van de negen jaar cel uitgezeten die hem waren opgelegd voor onder meer het afpersen van Willem Endstra. Volgens justitie heeft Holleeder met de nieuwe strafbare feiten de voorwaarden voor zijn vrijlating overtreden.

Op 2 december zal het OM bij de rechtbank eisen dat de vervroegde vrijlating wordt herroepen, zegt een woordvoerder. Nog onbekend is wanneer de rechtbank daar dan een besluit over neemt.

Andes

De zitting op 2 december is er een in het Andes-proces, dat volgende week begint en waarin Holleeder een van de verdachten is. Het proces draait onder meer om een reeks afpersingen. De hoofdverdachten zijn Danny K. en Dick V. Vorig jaar zat Holleeder al enkele weken vast in deze zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl