Just Mayo maakt producten op plantaardige basis voor onder meer veganisten.
NOS Nieuws

Unilever: mayo zonder ei is geen mayo

Voedingsgigant Unilever is in de VS een rechtszaak begonnen tegen de maker van een veganistische mayonaise. Unilever zegt dat Just Mayo geen mayonaise mag heten, omdat er geen ei in zit.

Just Mayo wordt gemaakt met gele erwten in plaats van ei. Het bedrijf achter het product, Hampton Creek, zegt dat het gezonder is dan gewone mayonaise.

Hampton Creek is een voedsel-startup uit San Francisco, die als doel heeft om met behulp van technologie nieuwe voedingsmiddelen op plantaardige basis de markt te brengen. Bill Gates is een van de investeerders in het bedrijf, dat sinds 2011 bestaat.

Misleiding

Volgens Unilever worden consumenten misleid, omdat in het logo van Just Mayo een ei is verwerkt. En het product voldoet ook niet aan de eisen van de Amerikaanse voedselautoriteiten dat mayonaise uit olie, eigeel en azijn of citroenzuur moet bestaan.

Unilever is eigenaar van de populairste mayonaisemerken in de VS, Hellmann's en Best Foods. Het bedrijf zegt dat de verkoop geraakt wordt door Just Mayo. Unilever eist in de rechtszaak geld voor geleden schade en dat Just Mayo het logo en zijn advertenties aanpast.

Pesterijen

Een Amerikaanse televisiekok is meteen een petitie gestart tegen wat hij 'de pesterijen van Unilever' noemt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl