Geoffrey Berens
NOS Sport

Karateka Berens: beste toernooi ooit

"Het was een topwedstrijd van mijn kant", concludeerde karateka Geoffrey Berens over zijn WK-finale in Bremen, ondanks het verlies. "Maar helaas gold dat voor mijn tegenstander ook."

Berens verloor in de categorie tot 60 kilogram van de Braziliaan Douglas Brose, waar hij nog nooit eerder tegen vocht. "Het was een mooie finale. Het kwartje had net zo goed de andere kant op kunnen vallen", aldus de Nederlander, die tevreden terugkeek op zijn toernooi.

"Direct nadat ik van de mat kwam, was er de teleurstelling van het verliezen van goud, maar al vrij snel overheerste wel de tevredenheid over het traject richting de finale en het winnen van zilver."

Beste toernooi ooit

Berens schakelde enkele toppers uit op zijn weg richting de finale, waaronder de regerend wereldkampioen in de kwartfinale. "Die wedstrijden heb ik allemaal relatief makkelijk gewonnen", weet Berens. "Dan kun je wel spreken van mijn beste toernooi ooit."

Toekomst

De 31-jarige Berens zit in het tweede gedeelte van zijn carrière. Na het EK in 2011 stopte hij korte tijd met karate, omdat hij het niet meer kon combineren met zijn gezin. Dat kan hij nu naar eigen zeggen wel en hij kijkt vol vertrouwen uit naar de toekomst. "Ik zie voorlopig nog geen reden om te stoppen. Het plezier in de sport is nog volop aanwezig en als je dan zo'n prestatie neerzet, smaakt dat naar meer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl