Prinses Cristina en haar echtgenoot Iñaki Urdangarín werden in juli aangeklaagd voor witwassen en belastingontduiking
NOS Nieuws

Aanklacht prinses Cristina afgezwakt

De Spaanse prinses Cristina wordt niet langer verdacht van witwassen. Het hooggerechtshof heeft die aanklacht van tafel geveegd. De 49-jarige zus van koning Felipe wordt nog wel verdacht van belastingfraude.

Het is nog niet duidelijk of de prinses voor de rechter moet komen. In Spanje kan de verdachte ontkomen aan een proces als het slachtoffer - in dit geval de Staat - de aanklacht niet steunt.

De prinses heeft altijd ontkend dat zij zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten.

Sportevenementen

De prinses en haar echtgenoot Urdangarin werden in juli aangeklaagd voor witwassen en belastingontduiking. De voormalige Olympische handbalspeler zou via zijn sportstichting Nóos miljoenen euro's aan subsidie in eigen zak hebben gestoken.

De prinses zat in het bestuur van de stichting. Ook was zij mede-eigenaar van het bedrijf Aizoon, dat vooral zou hebben gediend om geld van de stichting weg te sluizen.

Verdenking

Door de verdenkingen is de prinses al enkele jaren niet meer bij officiële gelegenheden van het Koninklijk Huis. Ze was ook niet bij de abdicatie van haar vader Juan Carlos en de inhuldiging van haar broer tot nieuwe koning van Spanje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl