NOS Nieuws

Man overleden door legionella in sauna

  • RTV Noord-Holland
    De sauna heeft alle geïnfecteerde douchekoppen vervangen
  • RTV Noord-Holland
    Een man van 69 uit Enkhuizen is overleden na een legionellabesmetting
  • RTV Noord-Holland
    Volgens de GGD liep hij die op in een sauna in Avenhorn
  • RTV Noord-Holland
    De GGD heeft 300 bezoekers van Sauna Grosthuizen via mail of telefoon ingelicht
  • RTV Noord-Holland
    Volgens de sauna heeft tot nu toe niemand zich gemeld

Een man van 69 uit Enkhuizen is overleden aan een legionellabesmetting die hij opliep in een sauna in Avenhorn (Noord-Holland). Bij de man werd op 14 oktober legionella vastgesteld. Hij overleed een dag later.

De GGD begon 14 oktober met een onderzoek naar legionella. Op 30 oktober bleek dat in de Sauna Grosthuizen in Avenhorn op verschillende plekken de legionella-bacterie was geconstateerd. Daarop zijn onder meer de geïnfecteerde douchekoppen vervangen.

Afgelopen woensdag werd duidelijk dat de bacterie in het bloed van de overleden man overeenkomt met die in de sauna. Daarop heeft de sauna de 300 bezoekers die tussen 16 en 30 oktober in de sauna waren via mail of telefoon ingelicht. Legionella heeft een incubatietijd van drie weken. Daarom worden mensen van voor die tijd niet benaderd.

Volgens de sauna heeft tot nu toe niemand zich gemeld. De GGD benadrukt ook dat de kans op ziek worden erg klein is. Mensen die last hebben van hoge koorts, braken, diarree en/of verwardheid worden opgeroepen zich te melden bij de huisarts.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl