Staatssecretaris Van Rijn reageerde in Pauw op de verzorging van zijn moeder
NOS Nieuws

Van Rijn begrijpt verdriet van zijn vader

Staatssecretaris Van Rijn heeft openlijk begrip getoond voor de kritiek van zijn vader op de kwaliteit van de zorginstelling waar zijn dementerende vrouw wordt verpleegd. In het tv-programma Pauw reageerde de staatssecretaris op de ophef die is ontstaan na een interview van zijn vader en een buurman in het AD.

"Mijn vader is verdrietig en maakt zich zorgen over zijn vrouw. Ik probeer mijn vader zo goed mogelijk te steunen", aldus Van Rijn.

Ellendig

De 81-jarige vader van de staatssecretaris en zijn buurman Ben Oude Nijhuis hekelen in het artikel de instelling WZH. Daar zou soms uren geen toezicht zijn en de verzorging zou op allerlei punten tekortschieten.

De twee mannen zeggen erbij dat het personeel hard werkt. "Maar het is er ellendig", zegt buurman Oude Nijhuis, die ook aan tafel zat bij Pauw.

Bezig

Van Rijn begrijpt de kritiek van de twee mannen en wijst erop dat hij bezig is de kwaliteit van verpleeghuizen te verbeteren, maar dat het niet alleen een kwestie is van geld.

"In de toekomst komen in verpleeghuizen mensen met veel zwaardere zorg. Dat moeten we anders organiseren: kleinschalige gebouwen, minder management, hoger gekwalificeerd personeel", aldus Van Rijn.

Ik ben niet alleen een staatssecretaris voor mijn moeder, maar voor iedereen

Staatssecretaris Van Rijn

Oude Nijhuis vindt dat de kwaliteit harder achteruitgaat, omdat er bezuinigd wordt. Van Rijn vraagt geduld: "Dit kun je niet in een vingerknip regelen." Hij vindt ook niet dat hij de problemen bagatelliseert. "Ik ben niet alleen een staatssecretaris voor mijn moeder, maar voor iedereen."

De vader van de staatssecretaris wilde niet in het tv-programma, omdat hij geschrokken is van de publiciteit. Van Rijn hoopt dat de privacy van zijn vader gewaarborgd is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl